Dzisiaj obiadek na szybko i z wykorzystaniem zapasów :)
Przepis znalazłam TUTAJ, oczywiście go troszkę po swojemu zmodyfikowałam.
szklanka kaszy jęczmiennej
20 dkg świeżych liści szpinaku (u mnie pakowany z Lidla)
pęczek botwinki
1 cebula
olej
garstka płatków migdałowych
ocet balsamiczny
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
chili w proszku
* kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu (ok. 15 minut)
* na patelni podsmażyć cebulkę i podlać octem balsamicznym
* dodać rozdrobniony szpinak i botwinkę i dusić dopóki liście nie zmiękną
* przyprawić, dodać czosnek i podgrzewać jeszcze minutkę
* wyłożyć kaszę na talerz, i posypać gotowym szpinakiem oraz płatkami migdałowymi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz