1 cebula
1 czerwona papryka
1 mały bakłażan
1 cukinia
1 łyżka oliwy
1 ząbek czosnku
100 g sera feta
mała garść świeżej mięty
4 x 25 cm placki tortilli
sól pieprz
* Podgrzewamy piekarnik do temp. ok 220 st. C. Kroimy i mieszamy wszystkie warzywa, olej i czosnek i przyprawiamy solą i pieprzem. Całość rozkładamy na nieprzywierającej blasze i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok.15-20 min. do momentu aż warzywa będą ugotowane i przyzłocone.
* Wyciągamy z piekarnika i mieszamy z fetą oraz miętą.
* Placki tortilli podgrzewamy przez kilka sekund na grillu (lub w mikrofalówce).
* Następnie rozkładamy warzywa na plackach tortilli i zawijamy tworząc wrapsy :)
Przygotowania
Tym razem miałam pomoc w kuchni :)
I wcinamy!!
Zaciekawił mnie ten przepis :) Myślę, że smakuje bardzo fajnie. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńlubię takie rzeczy, chętnie wypróbuje
OdpowiedzUsuńNiedawno robiłem w podobnym stylu.
OdpowiedzUsuńByło smakowicie! :)