poniedziałek, 15 lipca 2013

Warzywna tortilla

Pycha posiłek na wieczorek , szybki i łatwy w przygotowaniu. Akurat na te wieczory kiedy człowiek nie wie jak sie nazywa po całym dniu - sprawdzaliśmy sami na sobie ;). Przepis z ksiązki "Vegetarian step - by - step"


1 cebula
1 czerwona papryka
1 mały bakłażan
1 cukinia 
1 łyżka oliwy
1 ząbek czosnku
100 g sera feta
mała garść świeżej mięty
4 x 25 cm placki tortilli 
sól pieprz

* Podgrzewamy piekarnik do temp. ok 220 st. C. Kroimy i mieszamy wszystkie warzywa, olej i czosnek i przyprawiamy solą i pieprzem. Całość rozkładamy na nieprzywierającej blasze i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok.15-20 min. do momentu aż warzywa będą ugotowane i przyzłocone.

* Wyciągamy z piekarnika i mieszamy z fetą oraz miętą.

* Placki tortilli podgrzewamy przez kilka sekund na grillu (lub w mikrofalówce).

* Następnie rozkładamy warzywa na plackach tortilli i zawijamy tworząc wrapsy :)

Przygotowania




Tym razem miałam pomoc w kuchni :)




I wcinamy!!




3 komentarze:

  1. Zaciekawił mnie ten przepis :) Myślę, że smakuje bardzo fajnie. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. lubię takie rzeczy, chętnie wypróbuje

    OdpowiedzUsuń
  3. Niedawno robiłem w podobnym stylu.
    Było smakowicie! :)

    OdpowiedzUsuń